HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Studiemiddag met Diana de Wild

NinevehNu in het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden: Een tentoonstelling over Nineveh, één van de hoofdsteden van het Assyrische Rijk. De bloeiperiode van Nineveh lag in de achtste en zevende eeuw v.Chr.. Toen bouwden Assyrische koningen als Assoerbanipal grote paleizen in de stad. De wanden van de paleizen waren voorzien van gekleurde reliëfs. Op de reliëfs zijn de goden en beschermgeesten van de Assyriërs te zien. De belangrijkste figuur op de reliëfs was echter de koning. Hem zien we vechten tegen zijn vijanden waarop de goden en de koning als veldheer te zien zijn. Veel van deze reliëfs zijn in de negentiende eeuw naar westerse musea gehaald.
Nineve ligt nu in het noorden van Irak. Helaas is het lange tijd in handen van IS geweest, zodat er vele verwoestingen zijn aangericht.

Programma

Tijdens een middagprogramma zal Archeologe Diana de Wild dit onderwerp toelichten in een lezing. Deze geeft ze in het Rijksmusuem van Oudheden zelf. Daarna kunt u onder leiding van Diana de Wild de tentoonstelling bezoeken. 

Informatie:

Datum: Vrijdag 19 januari 2018   Startlocatie: RMO Leiden om 14.00 uur
Prijs: € 19,- per persoon
(excl. toegang RMO Leiden van € 9,50,
gratis met Museumjaarkaart.)
  Gids: Diana de Wild
Inclusief: Lezing, koffie/thee, toeslag RMO van € 2,50

 

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.