HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Roermond

wohnhaus Cuypers klein

Een programma over Pierre Cuypers 

Deze dagtocht staat in het teken van Pierre Cuypers, een Nederlandse architect. Hij leefde van 1827 tot 1921. Hoewel er vooral herkenning is dankzij zijn werk aan het Rijksmuseumgebouw en station Amsterdam Centraal, ontwierp hij vooral kerken. Hij ontwierp meer dan 100 kerken, waarvan er rond de 70 daadwerkelijk werden gebouwd. Roermond is de 'stad van Cuypers'. We organiseren een dagtocht naar Roermond over dr. P. Cuypers

Programma

Tijdens een bezoek aan het Cuypershuis leert u meer over de bijzondere werkwijze van deze architect. Het Cuypershuis was tevens het woonhuis en de werkplaats van dr. Cuypers. Een extra bijzondere loactie. Vervolgens maken we een stadswandeling, waarbij we verschillende ontwerpen bekijken. De wandeling eindigt bij de Munsterkerk, die werd gerestaureerd door Cuypers. Hoewel na de eerste restauratie een deel van zijn werk weer ongedaan werd gemaakt, zijn de twee kertorens na een aardbeving bij Roermond (1992) weer volgens Cuypers plannen herbouwd. 

 

Informatie:

Datum: Zaterdag 17 maart 2018   Start: 11:00 uur 
Prijs: € 59,- p.p.
Excl. toegang Cuypershuis € 6,-, gratis met MJK 
  Locatie: nabij Station Roermond 
Inclusief: Koffie/thee, lunch, stadswandeling,
sommige toegangen en gidsen

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.