HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Abraham Kuyper

cover abraham kuyperHaagse politiek in de negentiende eeuw

Abraham Kuyper, grondlegger van de ARP, komt regelmatig terug in de belangstelling. Er verscheen in 2006 een biografie over hem van Jeroen Koch en in 2013 een Engelstalige biografie, geschreven van de Amerikaanse historicus James D. Brat. Niet zo lang geleden kwam de IKON met de documentaire ‘Om de oude Wereldzee’ waarin de reis van Abraham Kuyper door zestien landen rond de Middellandse Zee een eeuw na dato werd nagereisd.

Tijdens een dagtocht besteden we aandacht aan de persoon van Abraham Kuyper en aan de ontwikkeling van de Nederlandse politiek in de negentiende eeuw.

Programma

De dag start met een lezing van biograaf Jeroen Koch in het partijbureau van het CDA. Tijdens zijn bijdrage gaat Jeroen Koch in op de persoon van Abraham Kuyper en zijn betekenis voor de politiek van zijn tijd. Een medewerker van het Wetenschappelijk Bureau van het CDA zal daarbij aanvullen hoe ideeën van Kuyper nu nog zichtbaar zijn in de Christendemocratie.
Uiteraard is er hierbij ook gelegenheid om van gedachten te wisselen met de sprekers.

 

Datum: Vrijdag 21 april 2017
Prijs: € 25,- p.p.
Inclusief: Lezingen, Koffie/thee, lunch, wandeling en gids
Tijdstip: 13.00 uur - ca. 16.30 uur 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com