HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Wijk bij Duurstede

WijkbijDuurstedeKleinHet is dertien eeuwen geleden dat de Engelse monnik Bonifatius naar het vasteland van Europa kwam. Hij wilde de bewoners van Friesland bekeren tot het Christendom. Helaas was deze eerste poging geen succesvolle, door tegenslagen van politieke aard. Na verschillende andere reizen was hij op hoge leeftijd nog eens afgereisd naar de Friezen, hij had zijn droom om hen te bekeren niet opgegeven. Tijdens deze reis werd hij echter om het leven gebracht.  

Op zijn reizen kwam hij ook in Dorestad, dat in die tijd al een plaats was met enige betekenis. Opgravingen bij het huidige Wijk bij Duurstede hebben veel van deze vroeg-middeleeuwse stad aan het licht gebracht.

Programma
Het programma start met een kopje koffie en een lezing door een deskundige over Dorestad. Daarna lunchen we met elkaar. We vervolgen het programma met een bezoek aan Museum ‘Dorestad’. Na het museumbezoek zullen we een stadswandeling maken door Wijk bij Duurstede onder leiding van een gids.

 

Datum: Zaterdag 24 februari 2018
Prijs: € 49,- p.p.
excl. toegang museum Dorestad á € 4,50, gratis met Museumjaarkaart
Inclusief: Koffie/thee, lunch en gids, sommige toegangen
   

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.