HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Leeuwarden

Leeuwarden zalen Tijdens een dagtocht naar Leeuwarden kijken we naar de Friese tak van de Nassaus. In Leeuwarden liggen de wortels van het huidige koningshuis omdat Willem III in 1702 de titel ‘Prins van Oranje’ overdroeg op de Friese Graven. We doen dit met Bearn Bilker, voorzitter van de stichting Nassau en Friesland en regelmatig te zien bij de serie Blauw Bloed.

Programma

Deze dag start op een locatie bij station Leeuwarden. Vanaf daar wandelen we langs verschillende belangrijke gebouwen zoals de Waag, het Stadhuis en de herenhuizen in de st. Jacobsstraat. De wandeling eindigt met een bezoek aan de Grote of Jacobijnerkerk.

Na de lunch bezoeken we de Princessehof, dit was voorheen een stadspaleis van Marie-Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje-Nassau. Het is nu een keramiekmuseum, maar er is nog een geheel intacte eet- en muziekkamer te bewonderen in dit museum! We bezoeken ook de Prinsentuin, de voormalige lusthof van de Nassaus en in 1648 aangelegd door stadhouder Willem Frederik. De Nassauzaal in het Stadhouderlijk Hof, de vroegere woonplaats van de Graven van Friesland, wordt ook bezocht. Daarna sluiten we de dag gezamenlijk af met een drankje op een locatie vlak bij het station.

 

Informatie:

Datum: Zaterdag 22 april 2017
Start: 10.30 uur
Gids: Bearn Bilker
Prijs: € 59,- p.p. (excl. € 10 toegangskosten voor musea,
gratis voor Museumkaarthouders)
Inclusief: Koffie/thee, gids, lunch, afsluitend drankje

 

 

 

 

Form not found or is not published