HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Emigratie vanuit Rotterdam

cropped logo

‘Toen zij uit Rotterdam vertrokken’. Honderdduizenden Nederlanders vertrokken in de jaren ’50 van de vorige eeuw naar een nieuw thuis in landen als Canada en Australië. Iedere migrant vertrok met zijn eigen verhaal en met zijn eigen plannen. Betere vooruitzichten dan in Nederland en misschien ook wel het avontuur van een nieuw leven overzee. Tijdens een dagtocht willen we dit fenomeen uit onze geschiedenis eens belichten. En waar kan dit beter dan in Rotterdam. De stad waarvandaan veel emigranten vertrokken. Dat doen we met Enne Koops die hierover het boek schreef: De dynamiek van een emigratiecultuur over de emigratie van gereformeerden, hervormden en katholieken naar Noord-Amerika in vergelijkend perspectief (1947-1963).

ProgrammaEnneKoops KL A
We starten om 10.00 uur aan de Willemskade met een presentatie over het verhaal achter deze emigratiegolf. Hiervandaan maken we een wandeling door het Rotterdam van de jaren ’50 die eindigt bij Hotel New York op de Kop van Zuid. In dit voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn (HAL) gebruiken we de lunch. ‘s Middags steken we met de watertaxi over naar Katendrecht voor een bezoek aan de SS Rotterdam. We krijgen hier een rondleiding vanaf de brug met kaartenkamer en originele kapiteinshut tot diep beneden in de machinekamer met de machtige stoomturbines en het bezienswaardige ketelruim. U kunt rekenen op pakkende verhalen een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam en genieten van het zo typerende jaren ’50 decor van het stoomschip De Rotterdam. We sluiten hier het programma af met een drankje.

Deze dagtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Historiek. Kijk op www.historiek.net voor artikelen, interessante historische feitjes en geschiedenisboeken.

Meer informatie over Enne Koops

Informatie:

Datum: Zaterdag 29 april 2017
Start: 10.00 uur Einde: ca. 17.00 uur
Gids: Enne Koops
Prijs: € 89,- p.p. 
Inclusief: Koffie/thee, presentatie, lunch, bezoek en rondleiding SS Rotterdam, Watertaxi, drankje na afloop.

 

 

 
 
 
 
 
Form not found or is not published