HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht in Breda, vrouwen van Willem van Oranje

Breda KMA

Tegenwoordig kennen we de vier vrouwen van Willem van Oranje vooral in hun rol als echtgenotes van Willem van Oranje en moeder van zijn kinderen. Deze vrouwen hebben echter ook ieder hun eigen verhaal te vertellen - verhalen vol tragiek en strijd om macht en invloed. Anna van Egmond, Anna van Saksen, Charlotte de Bourbon en Louise de Coligny oefenden ieder op hun eigen manier grote invloed uit op Willem van Oranje. Hun handelingen waren minder zichtbaar dan de veldslagen en belegeringen uit de geschiedenisboeken, maar evengoed van essentieel belang voor de loop van de gebeurtenissen die nu bekend staan als de Nederlandse Opstand.

Tijdens dit programma in Breda worden de vrouwen van Oranje uit de schaduw gehaald van de Vader des Vaderlands. In Breda, de hoofdzetel van Oranjes’ uitgestrekte bezittingen, lieten de vrouwen op verschillende manieren hun sporen na. Op het programma staan rondleidingen door het kasteel van Breda en de Grote Kerk. Historicus Femke Deen, die werkt aan een boek over de vrouwen rond Willem van Oranje, laat zien dat deze intrigerende vrouwen op verschillende manieren hun leven in eigen hand namen.

Programma

Het programma start in het kasteel van Breda waar Femke Deen een introductie zal houden over de relatie van Breda met de vrouwen van Willem van Oranje en de hofcultuur.

Aansluitend zal er een rondleiding verzorgd worden door het kasteel door gidsen van de ‘Historische Verzameling KMA’.

Na de lunch maken we een Nassauwandeling door Breda en bezoeken de Grote Kerk. Hier worden we rondgeleid door Walter van de Garde die onder andere de expositie ‘Zes eeuwen Nassaus en de Grote Kerk’ verzorgde. 

Informatie:

Datum:

Zaterdag 11 februari 2017

  Startlocatie: Breda, 10:00 uur
Prijs: € 69,- p.p.      
Inclusief: Koffie/thee, lunch, rondleidingen,
gids, drankje na afloop

 

Form not found or is not published