HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht Amersfoort

amersfoort
Een dagtocht naar de middeleeuwse stad Amersfoort is garantie voor een dag vol historie. Het is boeiend om de geschiedenis van deze stad eens onder de loep te nemen. Zo is er bijvoorbeeld in Amersfoort veel bewaard gebleven van de omwalling en dat is voor een stad die sterk uitgebreid is erg uniek. Het middeleeuwse stratenpatroon is nog goed te herkennen.

Programma
We beginnen deze dag in de kapel van de mannenzaal met een kopje koffie. Aansluitend wordt u rondgeleid in de Mannenzaal. De geschiedenis van de Mannenzaal gaat terug tot 1390, toen er zieken en oude mensen verzorgd werden. Daarna maken we een stadswandeling. Hierbij wandelt u onder andere langs de Onze Lieve Vrouwetoren en langs de Muurhuizen. 

We gebruiken de lunch bij Hofje de Armen de Poth, een van de oudste zorginstellingen van de stad. Na de lunch wandelen we met elkaar verder door de stad. We brengen een bezoek aan de St. Joriskerk, waar onder andere een gotisch doksaal te vinden is. Daarna brengen we nog een bezoek museum Flehite. Rond 16.30 uur is het programma afgelopen. 

 

Datum: zaterdag 10 februari 2018
Startlocatie: Amersfoort om 10:00 uur
Prijs: € 49,- p.p.
Inclusief: koffie/thee, lunch en gidsen.
Exclusief: Toegangen musea á € 10,- gratis met Museumkaart

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.