HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Heeft u vragen of opmerkingen?
Bel met Historizon via
088 6360200
of mail naar:
info@historizon.nl

Dagtocht over de NSB

cropped logo

De Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) is erg actief geweest in de stad Utrecht. Aan de Maliebaan was bijvoorbeeld het hoofdkwartier gevestigd. Tijdens een dagtocht staan we stil bij de opkomst van de NSB en de rol van deze beweging tijdens de oorlogsjaren.

muur mussert

Programma
Historicus en journalist Bas Kromhout schreef al diverse artikelen over de NSB waaronder de biografie 'De Voorman' over Henk Feldmeyer. Na een korte inleiding neemt Bas Kromhout u mee door Utrecht waarbij verschillende plekken bezocht worden die met dit onderwerp verband houden. Die plekken liggen vooral aan de Maliebaan.

's Middags reizen we per bus naar Lunteren waar we op de Goudsberg de zogenaamde 'Muur van Mussert vinden. Op deze plek gebruiken we ook de lunch.

Deze dagtocht wordt georganiseerd in samenwerking met Historiek. Kijk op www.historiek.net voor artikelen, interessante historische feitjes en geschiedenisboeken.

Op Historiek vindt u een aantal artikelen van of over Bas Kromhout: http://historiek.net/tag/bas-kromhout/

Informatie:

Datum: Zaterdag 7 april 2018   Startlocatie: 10:00 uur
Met een kop koffie in Utrecht vlakbij CS
Prijs: € 69,- p.p.    Eindpunt: Ca. 17:00 uur bij Utrecht CS
Inclusief: koffie/thee, lunch, vervoer alle entreegelden,
deskundige gidsen en drankje na afloop.

 

 

 

 

Inschrijven

Via onderstaand formulier kunt u zich voor dit programma inschrijven.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving en verdere informatie over het programma en de betaling. Voor de verwerking van uw aanmelding hebben wij tenminste uw naam en emailadres nodig. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.