HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Exeter CathedralKLEIN

Kensington Palace South ViewKLEIN

Brixham Prince of orangeKLEIN

Hampton Court Palace 20120224KLEIN

London.bankofenglandKLEIN

The Glorious Revolution

Wat bracht een Nederlandse stadhouder er toe om koning van Engeland te worden? Een intrigerend verhaal vol politieke wendingen en verrassende gebeurtenissen. Met deze reis maakt u een prachtige tocht door het Zuid-Engelse landschap. Wij geven u een uniek inzicht in het 17e eeuwse leven van die tijd.

We volgen de tocht die Willem III in 1688 maakte van Torbay naar Londen. Tijdens de reis lijkt ineens elke plaats wel een ‘Orange-room’ te hebben of is er een huis omgedoopt tot ‘William cottage’. Hoe dichter we bij Londen komen, hoe groter de landhuizen worden, tot ze overgaan in paleizen als Hampton Court en Whitehall. 

Deze reis maken we met Drs. Luc Panhuysen als gids. Historicus Luc Panhuysen hoeft nauwelijks geïntroduceerd te worden als u Historizon al langer volgt. Van zijn hand verscheen onder andere een biografie over de gebroeders de Witt en de bekende boeken ‘Rampjaar 1672’ en ‘Oranje tegen de Zonnekoning’. Dit jaar organieren we twee reizen over Koning-Stadhouder Willem III. Deze  reis is een mooie combinatie met de reis 'Oranje tegen de Zonnekoning' 

Het reisprogramma

Dag 1, Exeter
We vliegen in de morgen naar Bristol. ‘s Middag bezoeken we de beroemde kathedraal van Exeter.

Dag 2, Brixham
Tijdens deze dag bezoeken we Brixham in Devon waar Willem III in november 1688 aan land kwam. Een standbeeld bij de haven en een kamer in het lokale museum zijn gewijd aan deze gebeurtenis. Verder bezoeken we Longcombe, Newton Abbot waar het zware materieel aan land kwam en Forde House waar hij een nacht doorbracht.

Dag 3, Salisbury
We vertrekken uit Exeter en volgen Willem op zijn reis door Zuid-Engeland. Plaatsen als Sherbonre Castle, Wincanton, Wilton House en Salisbury spelen een hoofdrol op deze dag. Verrassend genoeg heeft elke plaats wel een ‘Orange room’ of zijn er gedenkstenen en plaquettes te vinden die naar de gebeurtenissen in 1688 / ’89 verwijzen. We overnachten in een hotel bij Salisbury.

Dag 4, Hampton Court
Via Reading komen we aan bij Hampton Court, vlak buiten Londen. Dit voormalige paleis van Hendrik VIII is door Willem en Mary opgeknapt en in hun stijl ingericht. Mary overleed voordat de werkzaamheden gereed waren, maar de kamers zijn nog steeds te bewonderen in de stijl waarin zij het lieten inrichten.

Dag 5, Londen
In Londen bezoeken we Kensington Palace waar Willem en Mary een tijd lang woonden. Verderop in het centrum vinden we de Westminster Abby waar Willem en Mary begraven liggen en maken we een wandeling langs Downing Street en St. Jamespark. We eindigen bij the Banquetting House, het enige overblijfsel van Whitehall.

Dag 6, Londen
Tijdens het tweede deel van het bezoek aan Londen gaan we langs bij de Bank of England, die in die tijd is opgericht. Deze dag bekijken we verder hoe deze gebeurtenissen eraan bij droegen dat de Gouden Eeuw van Nederland overging in het Britse Rijk. Tegen de avond vliegen we terug naar Nederland.

Reisinformatie:

Datum: 27 augustus t/m 1 september 2018
Vertrek: Schiphol Airport
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 1.495,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 1.625,- p.p.
Gids: Drs. Luc Panhuysen 
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vluchten, hotels, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.