HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Museo del Prado

Toledo

El escorial

klooster yuste

Segovia

Reis Madrid

Een reis door het Koninkrijk Castilië over de Reconquista 

Over het koninkrijk Castilië, in het hart van Spanje, regeerde tegen het einde van de vijftiende eeuw het katholieke koningspaar Ferdinand en Isabella. Tijdens hun regeerperiode werden de Moren definitief van het Iberisch schiereiland verdreven, zeilde Christopher Columbus de Atlantische oceaan over en brak voor Spanje de Gouden Eeuw aan. De wereldmacht, waar de zon niet onderging, gaf ook ruimte aan de ontwikkeling van muziek, architectuur en schilderkunst. Over dit wereldrijk heerste lange tijd keizer Karel V. Tot hij in 1555 troonsafstand doet en zijn laatste jaren sleet in een villa, gebouwd bij het klooster van Yuste. Tijdens deze reis bezoeken we Madrid, Toledo, het klooster Yuste, het Excorial en de prachtige stad Segovia.

Programma
Dag 1
We vliegen met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Madrid. ’s Middags maken we een eerste kennismaking met de stad door een wandeling door de wijk Latina. De straten zijn er kronkelig en smal, er zijn een aantal mooie kerken te bezichtigen en we bezoeken het prachtige Plaza de la Paja. We eindigen deze dag op het centrale plein van Madrid het Plaza Major.

Dag 2
Wie Madrid bezoekt moet naar het Prado. ’s Morgens krijgen we een rondleiding in het Museo Nacional del Prado waar enorm veel schilderijen te vinden zijn waaronder werken van kunstschilders uit de Lage Landen als meesters als Jheronimus Bosch, Rogier van der Weyden en Rembrandt. ’s Middags is ter vrije besteding waar u bijvoorbeeld een bezoek zou kunnen brengen aan de andere musea van de Gouden Kunstdriehoek zoals het Museo Thyssen-Bornemisza of het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.

Dag 3
Deze dag maken we een excursie naar Toledo. De stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het historische stadscentrum lijkt wel één groot museum. In de stad zijn middeleeuwse joodse, islamitische en christelijke culturen terug te vinden. We bezoeken de middeleeuwse kathedraal van Toledo dat eeuwenlang de zetel was van de aartsbisschop van Spanje.

Dag 4
Een excursie naar het westen brengt u bij het klooster Yuste, de laatste verblijfplaats van Keizer Karel V. Hij liet hier een villa bouwen waar hij de laatste jaren tot zijn dood verbleef. We bezoeken dit klooster. In de loop van de middag keren we terug naar Madrid.

Dag 5
We verlaten Madrid en reizen eerst naar het Escorial, het immense abdijcomplex van Philips II van Spanje. Als eerste werd Karel V bijgezet in het koninklijk mausoleum en na hem vele Spaanse vorsten. Na dit bezoek reizen we verder naar het noordwesten en verblijven dan in de stad Segovia.

Dag 6
Het hooggelegen deel van Segovia is geheel ommuurd. In de stad zijn veel Romeinse en Middeleeuwse monumenten te zien zoals het aquaduct van Trajanus. In Segovia liet Isabella de Katholieke zich tot koningin kronen. We bezoeken de gotische kathedraal van Segovia. In de loop van de middag keren we terug naar het vliegveld voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Ana garcia suarezGids
Ana García Suárez is al 25 jaar werkzaam als gids in Madrid en omstreken, waarvan ze de laatste 17 jaar voornamelijk in het Nederlands gidst. Zij zal ons meenemen deze reis langs de monumenten die we bezoeken en haar uitleg daarbij geven. Zij heeft een gedegen kennis van de historie van de stad en omstreken.

Reisinformatie:
Datum:   22 t/m 27 oktober 2018
Vertrek:  van Schiphol Airport
Gids: Ana García Suárez (Nederlandstalig)
Prijs:      2 persoonskamer: € 1.390,- p.p.
              1 persoonskamer: € 1.540,- p.p.
Inclusief: In deze 6-daagse reis zijn alle kosten voor vliegtickets, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.