HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

architecture road street town building city 1335114 pxhereKLEIN

carta marinaKLEIN

LuebeckKLEIN

Oostzee Hanzecruise

Reis over de Oostzee aan boord van een zeilschip en bezoek verschillende Hanzesteden

We hebben een reis in voorbereiding waarbij we met een schip een aantal Duitse Hanzesteden aan de Lübecker Bocht rond het eiland Rugen bezoeken. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie, of maak uw interesse kenbaar door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het inschrijfformulier onder aan de pagina in te vullen en in de opmerkingen te noteren dat u slechts geïnteresseerd bent. 

Het middeleeuwse Hanze was een verbond van steden en handelaren die door samenwerking probeerden hun handel te beschermen en uit te breiden. Hiervoor was ook overleg nodig en daarvoor werden regelmatig Hanzedagen georganiseerd. Dit is door de moderne Hanzesteden overgenomen en nu organiseert ieder jaar een andere Hanzestad deze dag. In 2018 is dat Rostock.

Opzet reisprogramma

Dag 1, Lübeck
Een bus brengt het gezelschap van Amersfoort naar Lübeck. In deze stad maken we een stadswandeling en bezoeken de Holstentor. We overnachten in een hotel.

Dag 2, Wismar
‘s Morgens brengt een bus ons naar Travemunde en schepen we in aan boord van een zeilschip om het ruime sop. te kiezen. Over de Lübecker Bocht, dat deel uitmaakt van de Oostzee, komen we aan in Wismar. Bezienswaardigheden zijn de Nikolaikirche, het op een na hoogste kerkgebouw inbaksteengotiek ter wereld, en de Wasserkunst een paviljoen in Hollandse renaissancestijl.

Dag 3, Rostock
Deze dag doen we de stad Rostock aan waar in de week dat wij er zijn de jaarlijkse Hanzedagen plaats vinden. Een groots evenement met zeilschepen, en allerlei activiteiten in de stad. Om de stad staan nog de middeleeuwse muren en poorten.

Dag 4, Rügen
Het eiland Rügen is met een brug naar Stralsund tegenwoordig verbonden met het vasteland. De lange geschiedenis van het eiland reikt terug tot de prehistorie met hunebedden die hier te vinden zijn. Ook is het eiland geroemd om het natuurschoon en de witte krijtrotsen.

Dag 5, Stralsund en Greifswald
We bezoeken de hanzesteden Stralsund en Greifswald. Ook hier zijn weer veel gebouwen te zien die het Hanzeverleden weerspiegelen.

Dag 6, terugreis
In de loop van de dag keren we met een bus terug naar Nederland. Onderweg maken we een stop in Hamburg voor een bezoek aan het internationale maritieme museum dat is ondergebracht in één van de oudste pakhuizen van de stad.

Reisinformatie:

Datum: maandag 18 t/m zaterdag 23 juni 2018 
Vertrek: Amersfoort
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € nog niet bepaald,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € nog niet bepaald,- p.p.
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vaartocht, hotels, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.