HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

Athena Herakles Staatliche Antikensammlungen 2301 BKLEIN

DSC01241 bKLEIN

Interior Glyptothek Munich DSC07242KLEIN

Museumreis München

In München zijn in het Kunstareal een drietal musea te vinden met verzamelingen uit de Egyptische oudheid, Grieken, Etrusken en Romeinen. Deze musea zijn op een steenworp afstand van elkaar te vinden en dat maakt het mogelijk om in een paar dagen deze reis te maken.

De vele gebouwen met kenmerken van het neoclassicisme die in München te vinden zijn laten zien dat ook latere generaties zich door de Grieken en Romeinen hebben laten inspireren. We combineren deze reis met een bezoek aan Augsburg. In de Romeinse tijd de hoofdstad van de provincie Raetia met de naam Augusta Vindelicorum. Als gids zal deze reis archeologe Diana de Wild mee gaan. 

Het reisprogramma

Dag 1, München
Met een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar München komt u tegen het einde van de ochtend aan in de stad. ‘s Middags brengt u een bezoek aan de Glyptotheek in Munchen met de prachtige beelden van Aegina. De marmeren beelden van de Afaia-tempel op het Griekse eilandje Aigina zijn in 1811 ontdekt. Ze werden gekocht door Lodewijk I van Beieren en staan nu in München. Ze behoren tot de beroemde beelden uit Griekenland. Ze dateren uit de zesde eeuw v.Chr.. Door de resten van kleuren op deze beelden werd het mogelijk om de oorspronkelijke kleuren van deze beelden te reconstrueren.

Dag 2, Antikensammlung
Bezoek aan de Antikensammlung in Munchen met de vele Griekse vazen met daarop mooie afbeeldingen van beroemde Griekse mythen. Vlakbij dit museum ligt het Egyptische museum van München. Daar zijn onder andere beelden uit de tijd van Achnaton te zien. t

Deze dag is er ook tijd voor een rondtour door München. Een aantal gebouwen in het Kunstareal zijn gebouwd in de negentiende eeuw en laten goed zien hoe het neoclassicisme terug greep op de Grieken en Romeinen. Tijdens de Nazi-periode baseerden ook die zich op deze architectuurstijl maar dan in minimalistische vorm. Maar wel pompeus. Een aantal van deze gebouwen staan nu nog in München.

Dag 3, bezoek aan Augsburg
Vanuit München maken we met een bus een excursie naar Augsburg. In de Romeinse tijd was dit Augusta Vindelicorum en de hoofdstad van de provincie Raetia.

Bij de stad is veel archeologische onderzoek gedaan en veel vondsten hebben hun weg gevonden naar het Römischer Museum in de stad. In de poort bij het Peutinghuis zijn nog grafstenen en een Romeinse plaquette ingemetseld die we ook zullen bekijken. In de loop van de middag zet de bus ons dan weer af bij het vliegveld München voor de terugvlucht naar Nederland.

Reisinformatie:

Datum: 19 tot en met 21 april 2018 ~ Deze reis gaat door!
Vertrek: Schiphol Airport
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 590,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 630,- p.p.
Gids: Mw. Diana de Wild
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vluchten, hotels, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.
Leestips: https://www.vanvlietboeken.com/reizen/münchen/ 

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.