HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

AnjaFricke1

bild131172 v variantBig16x9 w 576 zc 915c23fa

nostalgiemuseum galerie 12

gera markt

Leipzig tijdens de DDR

Een vijfdaagse reis naar Leipzig en omgeving met Anja Fricke

Leipzig staat bekend als de stad van de ‘Friedliche Revolution’, tegenwoordig ook het andere Berlijn genoemd. Maak deze themareis met Historizon en Anja Fricke naar Leipzig, Gera en Zwickau met bezoeken aan relevante plaatsen die herinneren aan de tijd van de DDR. In het programma komen kunst, cultuur en geschiedenis aan bod. En ook het culinaire verhaal krijgt een plaats. Elke dag maakt u mee alsof de DDR nog bestond.

Het reisprogramma

Dag 1, Bad Frankenhausen
Deze morgen vertrekken we vanuit Utrecht met de bus richting Leipzig. Deze eerste dag staat in het teken van de kunst. Onderweg bezoeken we het Bauernkriegspanorama van de bekende DDR-kunstenaar in Bad Frankenhausen. In Leipzig bezichtigen we werken van de Leipziger Schule in het Bildermuseum. ‘s Avonds zal Anja Fricke u meer vertellen over de kunsten in de DDR én in een persoonlijk verhaal laat zij u kennis maken met het leven in de DDR.

Dag 2, Leipzig
We bezoeken de toenmalige ‘Staatssicherheitsdienst’ Runde Ecke, dat op de beroemde maandagsdemonstraties in 1989 werd bezet door demonstranten. ’s Middags bezichtigen we de Nikolaikirche, waar de Friedliche revolution begon en het nostalgiemuseum over het dagelijks leven. In de avond zal Prof. Enrico Hochmuth u in een interview meer vertellen over zijn leven in Messestad Leipzig en over zijn vlucht uit de DDR.

Dag 3, Bezirkstad Gera
Cultuur is het thema voor deze derde dag. In de ochtend vertrekken wij naar de stad Gera. Gera was als ‘Bezirksstad’ (districts-hoofdstad) belangrijk voor het culturele aanbod in de regio. We krijgen een exclusieve rondleiding door het Kultur- und Kongresszentrum en we bezoeken de voormalige politieke gevangenis Gedenkstätte Amthordurchgang.’s Avonds is er een presentatie over boeken en films uit en over de DDR.

Dag 4, Trabant
De consument is deze keer het thema van de dag. Dit loopt uiteen van de dagelijkse behoeften als eten en drinken tot aan de koop van een Trabant. Vandaag brengen we een bezoek aan de steden Freyburg-Unstrut, bekend om de wijnstreek, en Zwickau, waar het Trabant museum staat.

Dag 5, grensgebied
We bezoeken een ondergrondse bunker in Bad Düben en op de terugweg rijden we via de voormalige grensovergang tussen Oost- en West Duitsland: Helmstedt-Mariënborn. 's Avonds komen we weer aan in Utrecht.

Reisinformatie:

Datum: 1 t/m 5 mei 2018 - Deze reis gaat door! 
Vertrek: P+R Westraven 
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 990,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 1.090,- p.p.
Reisleider: Mw. Anja Fricke
Inclusief: In deze vijfdaagse reis zijn alle kosten voor vervoer, hotels, maaltijden, gidsen, entrees, informatiepakket en koffie/thee inbegrepen.
Boekentips: https://www.vanvlietboeken.com/reizen/leipzig/

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.