HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

VeereKLEIN

Watersnoodmuseum 1

ZierikzeeKLEIN

Cruise over de Zeeuwse Wateren

Sinds een aantal jaren organiseren we vaartochten waarbij historische plaatsen aangedaan worden. Voor dit jaar hebben we daar naast de cruise in Friesland een andere aanvulling op gezocht: een cruise over de Zeeuwse wateren.

U verblijft aan boord van een schip dat met veertien hutten uitstekend geschikt is voor deze wateren. Voor deze tocht varen we over het Grevelingenmeer en de Oosterschelde en brengen bezoeken aan plaatsen als Bruinisse, Tholen, Yerseke, Veere en Zierikzee.

Het reisprogramma

Dag 1, Bruinisse
We starten op een nog nader te bepalen locatie waar we inschepen. Nadat de koffers in de hutten staan en er ruimte is geweest om kennis maken vertrekken we voor een eerste bezoek aan het visserdorp Bruinisse. Hiervandaan organiseren we een excursie naar het Watersnoodmuseum bij Ouwerkerk dat is gevestigd in de vier caissons die zijn gebruikt voor het sluiten van het laatste gat in de dijk na de ramp van 1953.

Dag 2, Tholen
We varen om het eiland Tholen heen en leggen aan in de gelijknamige stad. Met een gids maken we hier een stadswandeling waarbij we onder andere de Onze-Lieve-Vrouwekerk, een kruisbasiliek in Brabants-gotische stijl bezoeken. De vesten, die aan landzijde bewaard zijn gebleven, herinneren nog aan een tijd dat het garnizoensstadje een belangrijke militaire functie had als poort van Zeeland.

Dag 3, Yerseke
In Yerseke aan de Oosterschelde brengen we een bezoek aan het het Oosterscheldemuseum waar u wordt meegenomen op een reis door de geschiedenis van de oester- en mosselcultuur. We vervolgen onze tocht en komen in het prachtige Veere. De ‘Schotse Huizen’ en de Campveerse toren weerspiegelen het rijke handelsverleden van deze stad.

Dag 4, Zierikzee
‘s Middags bezoeken we Zierikzee. In deze grootste stad op Schouwen- Duiveland is voldoende te zien en te horen. De stad kent een groot aantal bijzondere gebouwen zoals de 62 meter hoge Sint-Lievensmonstertoren die in de volksmond ook wel de Dikke Toren wordt genoemd. De stad heeft nog drie stadspoorten die overgebleven zijn van de oude omwalling. En we bezoeken het stadsmuseum waar de hele geschiedenis gepresenteerd wordt.

Dag 5, Schouwen-Duiveland
Plaatsen als Burgh en Haamstede op het eiland Schouwen kennen al een lange geschiedenis. Zo is er in Burgh een ringburcht te vinden waarvan de geschiedenis teruggaat op de invallen van de Noormannen. In Haamstede vinden we bij het kasteel de geschiedenis van Witte van Haemstede, bastaardzoon van de Hollandse graaf Floris V. Met deze bezoeken sluiten we het programma af en zorgen dat u weer bij het vertrekpunt uitkomt.

Reisinformatie:

Datum: 24 tot en met 28 september 2018
Vertrek: nog te bepalen
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 895,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 1.045,- p.p.
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vervoer, vaartocht, overnachtingen, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.