HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

architecture antique town building city cityscape 1265332 pxhereKLEIN

architecture structure walkway travel column greekKLEIN

CIMG7794KLEIN

landscape monument vacation travel village greek KLEIN

GR mystras pantanassa kirche aussenKLEIN

Athene

De culturele bakermat van de Europese beschaving ligt in Griekenland. Tijdens deze reis gaan we op zoek naar het democratische Athene.

We bezoeken de belangrijkste plekken van de oude stad: De heuvel waar de volksvergadering bijeen kwam, de Pnyx. De heuvel waar de prestigieuze tempels voor de stadsgodin op last van de volksvergadering werden neergezet, de Akropolis. En de plek waar de belangrijkste instituten van de democratie bijeenkwamen, de Agora. Een reis met archeologe Diana de Wild.

Het reisprogramma

Dag 1, Athene
Vlucht naar Athene. Wandeling langs de hoogtepunten van het antieke Athene. Tijdens de wandeling bezoeken we een aantal kleinere archeologische bezienswaardigheden zoals:

  • De Pnyx: op deze heuvel naast de oude Atheense markt vonden de volksvergaderingen in het democratische Athene plaats.
  • Het theater van Dionysos, waar veel beroemde tragedies en komedies in première zijn gegaan.
  • De tempel van Zeus: de grootste tempel van Athene, die echter nooit afgekomen is
  • De bibliotheek van keizer Hadrianus.

Dag 2, de Agora en de Akropolis
’s Ochtends gaan we naar de Agora. Dit was de markt van het oude Athene. Hier stonden de gebouwen, waar de democratische raad van Athene vergaderde. Ook staat op de markt de best bewaarde tempel van Athene: het Hefaisteion. Het kleine museum van de Agora toont de vondsten van de Agora.
In de middag bezoeken we de Akropolis met zijn marmeren tempels en het Akropolismuseum, waar de belangrijkste vondsten van de Akropolis te zien zijn.

Dag 3, Kerameikos
In de ochtend staat de Kerameikos op het programma. De Kerameikos was het gebied waar oorspronkelijk de pottenbakkers van Athene woonden. Dit lag aan de rand van de stad. Door de opgraving is de oude muur van Athene en delen van de grafvelden, die tegen de muren aan lagen, te zien. Er is ook een mooi museumpje met prachtige marmeren grafmonumenten.
We bezoeken het Nationaal Archeologisch Museum in de middag. Hier zijn de grootste schatten van het oude Griekenland te zien zoals het goud uit de graven van de koningen van Mycene en natuurlijk vele marmeren en bronzen beelden.

Dag 4, Mycene en Tiryns
Mycene was de machtigste Griekse stad in de Bronstijd. We bezoeken deze machtige citadel met de beroemde leeuwenpoort, de indrukwekkende graven van de koningen eromheen en het schitterende museumpje bij de opgraving. In de middag gaan we naar een andere Bronstijd citadel: Tiryns.

Dag 5, Kaap Sounion en Marathon
De bus brengt ons naar drie belangrijke opgravingen in de buurt van Athene: Marathon, waar we het strand bezoeken waar de beroemde slag bij Marathon heeft plaatsgevonden. Daarna rijden we door naar Brauron, waar in de oudheid een belangrijke tempel van de godin Artemis stond. Als laatste gaan we naar Sounion, de zuidelijke kaap van het schiereiland Attica. Op deze kaap staat de prachtige marmeren tempel van Poseidon, die van ver af te zien is.

Reisinformatie:

Datum: 15 t/m 19 oktober 2018
Vertrek: Schiphol Airport
Prijs: op basis van een 2-persoonskamer: € 1.145,- p.p.
op basis van een 1-persoonskamer: € 1.245,- p.p.
Reisleider: Archeologe Diana de Wild 
Inclusief: In deze reis zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, hotels, maaltijden, gidsen en koffie/thee inbegrepen.

 

 

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.