HISTORIZON

Een terugblik naar het heden

6-daagse reis Rome

Rome, de onmisbare mijlpaal op de weg van onze beschaving. Historizon organiseert een reis naar deze ‘eeuwige stad’ met steeds weer nieuwe invalshoeken.
Dit jaar neemt de reis u mee van het keizerlijke Rome naar de tijd van de renaissance. Het is bijzonder om te zien hoe gebouwen elke keer weer hergebruikt worden en hoe op oude fundamenten nieuwe kunstwerken verrijzen die de stad door de eeuwen heen steeds opnieuw een nieuw aanzien geven.

Met bezoeken aan:

  • Het Forum Romanum
  • Het Vaticaan
  • Villa d'Este met Hadrianus
  • Via Appia Antica
  • Ostia Antica
  • Het Capitool 

Reisprogramma:

Op maandag verzamelen we ons op Schiphol. Hiervandaan vliegen we rechtstreeks naar Rome en installeren we ons in het hotel. Een eerste verkenning van de stad brengt ons alvast in Romeinse sferen. De Trevifontein ligt op 10 minuten lopen van het hotel.

Dag 2, van keizerrijk naar renaissance

Deze dag maken we een bijzondere tijdreis. We beginnen in het Forum Romanum. Hier komt de vroege stadsgeschiedenis goed tot zijn recht. Via de ruïnes op de Colle Oppio, met daaronder het gouden paleis van Nero trekken we naar de heuvel Celio. Hier vinden we Romeinse huizen uit de derde eeuw met wonderlijk goed geconverseerde fresco's ter nagedachtenis aan de martelaren. Na de lunch wandelen we langs obelisken, waarvan er in Rome meer zijn dan in Egypte. De aquaducten van de keizers die we tegen komen zijn door de Pausen hergebruikt voor schitterende fonteinen.

Dag 3, het Vaticaan

We nemen vandaag alle tijd voor het Vaticaan. De musea, de St. Pieter, de tuinen en de Engelenburcht. Onder leiding van een deskundige zien we niet alleen de kunst en architectuur, maar horen we ook de daarbij behorende verhalen en achtergronden. Uiteraard bezoeken we ook de vlakbij gelegen kerk van de Friezen.

Dag 4, Villa d’Este

Keizers en Pausen leefden voor een deel buiten Rome. Hier hadden ze de gelegenheid om hun macht en rijkdom onbeperkt te etaleren. Van beide gaan we deze dag een hoogtepunt zien. We hebben vandaag een bus ter beschikking. Keizer Hadrianus bouwde buiten Rome zijn paleizencomplex van ruim 120 hectare. De pauselijke d'Este familie bouwde een villa tegen de helling van een heuvel vol met fresco's die nog steeds verwondering oproepen.

Dag 5, Vroegchristelijke Rome en Ostia

Rome herbergt veel herinneringen aan de vroegchristelijke periode, de eerste eeuw van onze jaartelling. We lopen in Paulus' voetsporen over de beroemde Via Appia Antica, bezoeken catacomben en komen bij de werkelijk imposante kathedraal: St. Paulus buiten de muren.
’s Middags bezoeken we Ostia Antica dat in de Romeinse tijd de havenstad van Rome was. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven, en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. De huizen, tempels, theater en andere gebouwen geven een goede indruk van hoe de steden eruit zagen.

Dag 6, het Capitool

Het Capitool is van oudsher het bestuurlijke centrum van de stad met, rondom het door Michelangelo ontworpen plein, de Capitolijnse musea. We nemen u mee langs deze indrukwekkende kunstcollectie, de beroemde bronzen beelden van Romulus en Remus, het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius en vele klassieke marmeren beelden. In de loop van de dag vliegen we terug naar Nederland.

Reisinformatie  
Datum: 26 t/m 31 maart 2018
Reisleider: Sandrina Bokhorst
Prijs: € 1.345,- p.p. (op basis van 2-persoonskamer)
€ 1.495,- p.p. (op basis van 1-persoonskamer)
Inclusief: In de reissom zijn alle kosten voor vliegtickets, vervoer, overnachtingen, alle maaltijden, toegangen, gidsen inbegrepen.

 

 

Na ontvangst van bovenstaand formulier ontvangt u van ons een bevestiging van uw inschrijving. Tevens ontvangt u een inschrijfformulier voor deze reis. Alle persoonlijke gegevens die wij van u ontvangen worden alleen gebruikt door Historizon.